Info

Wanneer kan counselling?

Counselling is geschikt voor iedereen die stress ervaart, het gevoel heeft dat alles teveel is of tegen problemen aanloopt binnen het gezin, werk of de relatie. Ook al zijn de klachten bij iedereen anders, de boodschap is helder: er is even een pas op de plaats nodig voor u en uw probleemsituatie. Herkent u zich zelf in een van de volgende situaties? Dan kan counselling voor u uitkomst bieden.

 • Stress, overspannenheid en (dreigende) burn-out
 • Emotionele problemen
 • Chronische vermoeidheid
 • Problemen op het werk
 • Communicatieproblemen en conflicten
 • Relatieproblemen
 • Leermoeilijkheden
 • Rouw en verlies van een dierbare
 • Slaapproblemen en concentratieverlies
 • Klachten van depressieve aard
 • Levensvragen en zingeving

Zonder verwijzing

U kunt zonder verwijzing naar een counsellor gaan. Het kan ook voorkomen dat u via uw huisarts een verwijzing krijgt.

Hoe gaat counselling?

Intake

Er wordt een afspraak gemaakt voor een intake gesprek. In dit gesprek kijken we of het klikt en of ik denk u verder te kunnen helpen. Ik geef een indicatie hoeveel sessies ik denk dat u nodig heeft.

Sessies

In de gesprekken begeleid ik u in het zoeken naar een oplossing, om de huidige situatie het hoofd te kunnen bieden. De gesprekken zijn erop gericht u te stimuleren zelf te ontdekken hoe u uw situatie beleeft en waar u naar toe wilt. Door de ontstane veranderingen in uw gedachten, gevoelens, overtuigingen en gedrag krijgt u weer grip op de situatie en uw leven.

Vertrouwen

Alles wat u met mij bespreekt zal geheel vertrouwelijk zijn. Ik ben gebonden aan een ethische beroepscode die verplicht het besprokene onder het beroepsgeheim te houden. Ook wanneer het counsellingtraject vergoed wordt door een derde partij, zoals een werkgever, wordt niets uit de gesprekken besproken met deze partij zonder uw schriftelijke toestemming.

Duur en Kosten

De bijeenkomsten duren een uur en het aantal is afhankelijk van uw hulpvraag.

De kosten worden berekend op basis van een uurtarief. U kunt contant betalen of een rekening krijgen. Uw factuur kunt u eventueel bij uw zorgverzekeraar, werkgever, of uitkerende instantie indienen. Veel zorgverzekeraars verstrekken een vergoeding voor de kosten van counselling/psychosociale hulpverlening vanuit de aanvullende verzekering. Ik ben aangesloten bij de ABvC en de RBCZ; kijk uw verzekeringspolis hierop na. Ook het Persoons Gebonden Budget (PGB), belasting aftrek, en diverse regelingen via de werkgever zoals re-integratie trajecten (IRO) kunnen mogelijkheden bieden voor een tegemoetkoming in de kosten.

Uurtarieven 2019:

Individuele counselling: € 75,-- (vrijgesteld van BTW)
Relatietherapie (2 personen): € 120,-- (inc. BTW)
Coaching: € 95,-- (inc. BTW)

Relatietherapie en coaching worden meestal niet door de zorgverzekering vergoed. Kijk uw polis hierop na.

Counselling aan huis

Het is in enkele gevallen mogelijk om counselling aan huis te krijgen. Dit met name voor oudere mensen die moeilijk van huis kunnen, afhankelijk zijn van vervoer door anderen, of slecht ter been zijn.

Annuleren

Afspraken kunnen tot 24 uur van te voren kosteloos worden geannuleerd. Wanneer de annulering korter dan 24 uur van te voren plaatsvindt, wordt de gereserveerde tijd alsnog in rekening gebracht.

Kwaliteit van counselling

Counselling is een beroep dat vakbekwaamheid vraagt. Het gaat er in de begeleiding om de mogelijkheden en talenten die de cliënt zelf al bezit aan te spreken en te benutten. Dat vergt een professionele houding en goed vakmanschap. Door middel van gestelde kwaliteitseisen, toelatingsregistratie en permanente bijscholing wordt de kwaliteit van deze counsellors gegarandeerd.

Erkende counsellors zijn lid van Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC)